Liquidseal

Halverwege 2017 heeft Distrifill Liquidseal als nieuwe klant mogen verwelkomen. Liquidseal is een innovatief bedrijf van Nederlandse oorsprong en is gevestigd in Leiden. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwikkelen en verbeteren van post harvest producten voor gebruik in de agrarische- en sierteeltsector.

De verschillende Liquidseal vloeistoffen worden door Distrifill gemengd en afgevuld in voornamelijk 25 liter containers, waarna ze wereldwijd hun weg vinden.

De Liquidseal producten zijn onder te verdelen in seal-vloeistoffen voor fruit en voor bloemen.

De ultradunne seals van Liquidseal for Flowers zorgen voor een verlengde houdbaarheid van snijbloemen. Het dunne filmlaagje van de seal wordt na de oogst aangebracht en zorgt voor het tegengaan van productuitval gedurende de gehele leveringsketen, van kweker tot aan de consument. De seals van Liquidseal zijn innovatief, kosteneffectief, duurzaam en biodegradeerbaar. Op dit moment zijn er producten voor toepassing op rozen, anjers, gerbera’s en leliebollen.

Liquidseal for Fruits is een vloeibare seal (officieel heet dat een verpakking) die de productuitval reduceert met 25-40%. De seal vermindert de infectiedruk en zorgt voor een verlengde houdbaarheid van 6-7 dagen van tropisch fruit met een harde schil gedurende de gehele leveringsketen, van kweker tot aan de consument. De Liquidseal producten zijn veilig, milieuvriendelijk en mogen gebruikt worden op biologisch fruit (KIWA Covenant en CAAE certificering). Er zijn vier recepturen; voor toepassing op avocado, citrus, mango en papaja.

Op korte termijn is de introductie te verwachten van producten voor ananas en meloen. De ultradunne seals van Liquidseal zijn ontwikkeld en uitgebreid getest binnen de eigen R&D afdeling en zijn volledig in overeenstemming met de Europese wet- en regelgeving en de Amerikaanse FDA.

Wilt u meer weten? Ga dan naar www.liquidseal.nl