In gesprek met Solbio

Wanneer is het idee gekomen om Solbio (marine) te ontwikkelen?
Een paar jaar geleden was ik Carlo op vakantie met mijn lieve vrouw Gerdje en onze hond Icey. We besloten om over het mooie platteland van Corsica te toeren. Dat er geen toiletten waren op de afgelegen campings waar we ‘s nachts onze tent opzetten, was voor ons geen probleem: we hadden zelf een chemisch toilet aan boord.
Helaas was het toilet onderweg vol. Wat een domper!
Waar we ook naartoe reden, overal kwamen we borden tegen die aangaven dat we niets mochten lozen. Daar reden we, van plek naar plek met een vol toilet! Uiteindelijk begaven ook de krachtige chemicaliën het. Dat leverde een enorme stinkende putlucht op. En wie wil nu zo’n ongerept eiland bederven?
Het duurde niet lang voor we beseften dat een vakantie veel beter zou zijn als we een volop natuurlijke toiletvloeistof zouden hebben. We konden het toilet dan altijd en overal legen. En in plaats van dat we zouden moeten rondrijden met een stinkend chemisch toilet, zouden we kunnen genieten van alles wat Corsica te bieden heeft.

Waarom is gekozen voor dit product?
Er waren reeds vele biologische producten op de markt maar een biologische variant van een toiletvloeistof konden we nog niet vinden.
En waarom zou je van biologisch afval nu chemisch afval maken als je gaat kamperen in de natuur?

Wat waren de uitdagingen bij de ontwikkeling van dit product?
Bij het ontwikkelen van een nieuw product zijn er altijd wel wat uitdagingen.
Zo was het vinden van de juiste samenstelling en geur van Solbio Original en Marine niet eenvoudig. Héél de vriendengroep moest allerlei varianten een beoordeling geven op gebruik en op geurervaring. Zo selecteerden we de beste variant voor onze klanten.
Alsook het zoeken naar een leuke, geschikte en ecologische verpakking. In het begin waren de pouches niet stevig genoeg en hadden we regelmatig transport schade. Met de nieuwe pouches die veel steviger zijn hebben we veel minder last van schades en zijn we klaar om wereldwijd te leveren.
Maar ook het afvullen van de pouches liep in het begin niet van een leien dakje. Zo werden de eerste pouches afgevuld met een maatbeker en vele werkuren. Wat waren we blij toen Distrifill ons kwam redden.

Waarom is gekozen voor Pouches in plaats van flessen?

De pouches hebben verschillende voordelen, zo nemen ze erg weinig plaats in beslag voor transport in vergelijking met flessen.
Ook in de camper neemt de pouch nooit meer ruimte in beslag dan de inhoud. Je kan de pouch makkelijk weghangen of wegduwen in een klein hoekje.
Verder zorgt de pouch ook dat er zo min mogelijk lucht aan het product komt om de geurervaring zo lang mogelijk te behouden voor de consument.

Zijn jullie ook bezig met milieu en klimaat als het om Solbio gaat?
Als ecologie de basis is van een onderneming moet je natuurlijk je best doen om ook zo ecologisch mogelijk te werken.
Zo werken we enkel met ingrediënten van biologische oorsprong die Ecogarantie en Vegan gekeurd zijn.

Waar zien jullie Solbio over 10 jaar?
Over 10 jaar hopen we dat Solbio de standaard wordt voor mobiele toiletten. Op deze manier zal de wereld toch weer een mooiere plek worden met minder schadelijke stoffen.